Project Metamorfose 2011/2012

logo_transp_black

Dit project werd door CANON cultuurcel/ministerie van onderwijs dit jaar uitgekozen als praktijkvoorbeeld voor Vlaanderen.

                                          O    V   E   R   Z   I   C   H   T :

24 oktober 2012: We eindigen dit project zoals we begonnen met … een timlapse!

21 oktober 2012: Het resultaat!

13/10/2012: Karrewiet/ vrtKetnet en de C O N C L U S I E van het project:

Op vraag van VRT/Ketnet/Karrewiet verscheen op 29 juni 2012  op hun site onze timelapse film.

Karrewiet beschreef de timelapse als volgt: De leerlingen van basisschool de Vierboete in Nieuwpoort trokken een jaar lang elke dag een foto van zichzelf. Daarvan maakten ze een knappe film!

Heel de zomer konden kinderen van heel Vlaanderen kijken en reageren. Uiteindelijk kreeg de film  51 hartjes. Wat in vergelijking met de andere filmpjes zeer veel was.

Ook werd er naar hartelust gereageerd door de kinderen: 49 reacties! Ook dat is zeer veel in vergelijking met de reacties op andere filmpjes.

 Ongeveer de helft van de kinderen die een reactie schreven, vonden de film gewoonweg … saai. Roos schreef: Ben al 1000000 keer in slaap gevallen (van dit filmpje)’  en Dorien reageerde  Het is vakantie! Je moet me niet lastig vallen met iets van school!’ en Lotte vond het meer iets ‘ …voor baby’s’!

Ongelijk kunnen we ze niet echt geven. De montage had wat flitsender gemogen en er had op de beelden meer informatie te zien moeten zijn. Zoals in het filmpje van Christophe Rehage. De maker van het filmpje (zie onderaan) dat ons inspireerde tot dit project.

Gelukkig was de andere helft van de reacties  wel positief tot zeer positief.

Een bloemlezing:

 Florian: ‘Wel heel grappig.’

Stien: Het filmpje duurt lang maar het is wel cool!

Eline: ‘Sommige zijn echt veranderd vind ik. Het filmpje duurt wel lang maar daarom is het niet saai want ik vond het eerlijk gezegd wel leuk!’

Marie: Eigenlijk zou je dat je hele leven moeten doen dan zie je wel duidelijk verandering!

Jolienniels: Ik vind het wel leuk gedaan zeker toen ze weer weg gingen

Jason: Schitterend! En terecht gewonnen.
Prachtig én vooral hilarisch werk!

Pauline: Ik ga het ook eens proberen!

Om af te sluiten nog een dankwoordje aan iedereen die meehielp aan dit gelukte Metamorfoseproject: in de eerste plaats alle kinderen van het zesde leerjaar uit Nieuwpoort bad en stad die elke dag  opnieuw die foto moesten nemen. Toch raakten ze meer en meer benieuwd  naar het uiteindelijke resultaat. Directeur  en collega’s. CANON cultuurcel Brussel/Dynamo3 voor de financiële steun en hun enthousiasme. Nina voor het vele montagewerk en de vriendelijke samenwerking. JR van Insideout, een nevenproject dat groter werd dan het oorspronkelijke en vooral lukte door de  prachtige foto’s van Louis Philippe. Dank! En last but not least :Christophe Rehage die ons inspireerde met zijn timelapse filmpje (zie onderaan) over zijn China voetreis. 

29/6/2012: Onze timelapse film verschijnt – exclusief – op de vrt/Ketnet/Karrewiet-site. Alle Vlaamse kinderen kunnen nu kijken en hopelijk ook reageren. Doe ook mee door op het Ketnet icoontje te klikken!.

28/6/2012: De film gaat in première op de afscheidsavond van het zesde leerjaar. Ouders en kinderen reageren opgetogen. Onze missie is tot een goed einde gebracht.

20/6/2012: Tussen de eindtoetsen en ‘plakken’ van de megaposters van Insideout door, nemen de leerlingen voor de laatste malen elke dag een foto van zichzelf zoals ze al het gehele schooljaar doen. Nog twee foto’s/dagen te gaan en het metamorfose project is afgelopen. Tijd om naar het eindresultaat uit te kijken. Donderdag 28 juni 2012 om 18u tijdens het afscheidsfeest van het zesde leerjaar zullen we alle timelapse filmpjes van de leerlingen voor het eerst helemaal tonen! Ontzettend veel werk voor Nina Devroome die nu alle filmpjes gaat monteren met ook  de begin- en eindgeneriek en de muziek erbij.

Ook benieuwd naar het resultaat van een heel schooljaar foto’s nemen en wil u graag de première van de ‘timelapse’  film meemaken? Geef ons een seintje en we nodigen u uit.

3/6/2012: Een nieuw voorbeeld van een ‘schitterende’ timelapse: per seconde 15 foto’s. Er werd zes maanden gewerkt aan deze … reclameboodschap.  Uiteindelijk, uit meer dan 50 000 foto’s, pasten deze 873 foto’s  precies in één minuut film. De titel: From love to bingo in 873 images. 

2/6/2012: Via een eenvoudig storybord vertellen de leerlingen een kort verhaaltje van 6 foto’s. Dit om het filmpje op te vrolijken.

20/5/2012:

Zoals je merkt krijgt dit filmproject langzaam zijn vaste vorm. Hier alvast hoe het begin en het einde van de Metamorfose film  er ongeveer zal uitzien – met de timelapse van Luana en van Kenzo.

Volgende maand loopt dit Metamorfose Dynamo3-project dan ook af en zal de volledige  film met alle leerlingen van 5/6ws en 6hs vertoond worden op donderdagavond 28 juni 2012 op school.

11/5/2012:

Hallo dynamische Vierboete,

Wat een knap project!

We willen jullie project graag in de kijker zetten in onze cultuurbox die we volgend schooljaar breed zullen verspreiden. Daar nemen we nog contact met jullie op.

Daarnaast wil ik jullie graag laten weten dat we jullie op onze facebookpagina dynamo3 ook vaak in de kijker zetten!

Alle nieuws welkom.

Als jullie nog interessante werkmomenten inplannen laat het zeker weten. Dan komen we graag ter plaatse.

Elke

www.dynamo3.be

 Elke De Swert

CANON Cultuurcel – coördinator dynamo3

30/4/2012: 

28/4/2012: Voor het project ‘Insideout’ hebben we aan de jonge fotograaf in opleiding Louis-Philippe Beauduin gevraagd foto’s te maken volgens het opgelegde projectprincipe van straatartiest JR. Hij maakte toen meer dan 600 foto’s van leerlingen uit de hoofdschool, wijkschool en paviljoenen. Tijdens het fotograferen vertelde de fotograaf aan de leerlingen uitgebreid over zijn manier van werken. Uiteindelijk kozen we  uit alle foto’s  er 47  (zie aparte link bovenaan deze pagina) uit die op posterformaat (130×95) in zwart wit  tegen de buitenmuren van de drie vestigingsplaatsen zullen worden geplakt op het einde van dit schooljaar. Dit geheel volgens het idee van de straatkunstenaar JR.

De leerlingen van het 6de leerjaar zullen zo  van hun metamorfose project  niet alleen een filmpje overhouden maar ook een poster die weliswaar langzaam zal verdwijnen. Via deze weg sluiten ook de anderen leerlingen van de school aan bij het metamorfose project en is er zo een kruisbestuiving met het internationale Insideout project .  

Louis-Philippe Beauduin (24):  ‘Ik hou van experimenteren met wat voorhanden is. Ook het volledig in scène zetten van shoots op locatie vind ik boeiend om te doen. Maar ook reizen documenteren of het dagelijks leven vastleggen dragen mijn voorkeur weg. In feite fotograaf ik alles wat me boeit en als dat een bruiloft is, doe ik dat ook!

Mijn Invloeden zijn: Chase Jarvis, Joe McNally, David Hobby, Chris Crisman, Joey Lawrence en Mike Blabac.

Ik studeer momenteel aan het Narafi in Brussel fotografie.’

24/4/2012: Een timelapse die de eerste 12 levensjaren toont in 2 minuten en 45 seconden! 

18/4/2012: In overleg met de directeur en collega’s gaan we het Metamorfoseproject uitbreiden voor de hele school. Daarvoor hebben we aansluiting gezocht met  JR. Dit is een Franse straatartiest die vanuit NewYork een wereldwijd project op poten zet met hele grote foto’s. Zijn project heet: Insideout. Hij wil aan de buitenwereld tonen wat er binnenin schoolmuren bijvoorbeeld te zien is.

Later daarover meer. Eerst een kennismaking via een youtubefilmpje 

16/4/2012: Vandaag, meteen na de paasvakantie, komt Nina Devroome op werkbezoek. Nina Devroome, een studente film aan het KASK en iemand die meewerkt met het project Metamorfose, kwam vandaag in de klas tekst en uitleg geven over haar bijdrage aan het project. Het werd een warme kennismaking met de leerlingen. Nina toonde hoe er precies gemonteerd wordt en wat zoal de verschillende mogelijkheden zijn. Er werd ook samen gebrainstormd over het uitzicht van de uiteindelijke projectfilm. Deze sessie werd afgesloten met het inblikken – op het strand – van de begin- en eindgeneriek. De leerlingen kregen ook de opdracht mee om in hun filmpje op de achtergrond een ‘stopmotion’ te steken. Wordt vervolgd!

Nina Devroome (links) met de leerlingen na de opnames.

16/3/2012: Ondanks het vele montagewerk is filmstudente Nina er toch in geslaagd om de 15 filmpjes  tot en met februari te monteren en te voorzien van muziekjes. Het resultaat is schitterend en veel beter dan de vorige filmpjes gemonteerd door Pummelvision. Langs deze weg een dank je aan Nina voor het reeds gepresteerde werk.

4/3/2012: Juist voor het krokusverlof valt het fototoestel van de wijkschool door een onvoorzichtige leerling op de grond. De lens blijft onwrikbaar uitstaan. Er zit niets anders op dan het toestel terug naar de verkoper te brengen. Gelukkig zitten we nog binnen de waarborgperiode. Het betekent wel dat de leerlingen van Nieuwpoort Bad vanaf nu met een toestel met mindere fotokwaliteit moeten werken. Hopelijk valt het kwaliteitsverlies niet op en komt dit snel goed.

11/2/2012:  In het kader van dit project rond film hebben we 10 exemplaren van het jeugdboek ‘Warhorse” mogen aankopen zodat alle leerlingen dit boek van Michael Morpurgo konden lezen voor de film in de zalen kwam. Deze Oscar genommineerde film van Steven Spielberg kwam op 1 februari in de Belgische zalen. Alhoewel we gehoopt hadden dat de leerlingen het boek mooier dan de film zouden vinden, kozen ze allemaal zonder uitzondering voor de film!

Leuk detail: in Warhorse deed Benedict Cumberbatch mee, de  acteur die de leerlingen persoonlijk hadden ontmoet op de set van Parade’s End in hun eigen Nieuwpoort! 

8/2/2012:

Hallo Philip,

Fantastisch initiatief. De filmpjes zien er geweldig uit. Prachtig met de muziek gemonteerd trouwens.

De metamorfosen worden duidelijk zichtbaar bij sommigen !

Volhouden, resultaat gaat geweldig worden!

Wat een fijne herinnering voor de leerlingen later !

groeten,

http://www.dynamo3.be

Elke De Swert 

CANON Cultuurcel – coördinator dynamo3

(Elke De Swert is aan het woord in het filmpje hieronder over het belang van cultuur op de basisschool!) 

5/2/2012: De filmpjes zijn voor het eerst helemaal gemonteerd door filmstudente Nina Devroome. Ze heeft er hard aan gewerkt om alle 15 filmpjes te monteren en van een muziekje te voorzien. Waarvoor onze welgemeende dank. Deze onverwachte wending kwam er omdat de website Pummelvision stopt waardoor  er geen montage meer via hen kon worden geüpload.

Wegens het vele werk voor een paar seconde film vanaf nu niet meer elke maand een filmpje. Jammer maar helaas.

We zitten halverwege het schooljaar en dus ook halverwege dit Dynamo3-project. Gemiddeld hebben de leerlingen al 85 foto’s van zichzelf genomen en duren de filmpjes na 5 maanden ongeveer  … 20 seconden! 

12/1/2012: een perfecte timelapse: een hotel van 30 verdiepingen gebouwd in 15 dagen!

9/1/2012:  Filmstudente aan het KASK Gent, Nina de Vroome (22) zal vanaf nu meewerken aan Metamorfose. Zij  zal de zware taak van het monteren op zich nemen. Ze zal ook naar de klas komen om de leerlingen wat filmeducatie bij te brengen. We zijn heel blij dat ze meewerkt en ze zal met haar inbreng de filmpjes zeker de nodige extra uitstraling meegeven.

Nina de Vroome (22) studeert aan de Academie voor Schone Kunsten in Gent. Zij behaalde in 2011 haar Bachelordiploma en nu is zij bezig met haar Master.  www.ninadevroome.tumblr.com

23/12/2011: Reeds vier maanden nemen de leerlingen elke een dag een foto van zichzelf. Vandaag hebben we de nieuwe filmjes op de blog gezet.

Groot nieuws! We krijgen ook hulp voor de uiteindelijke montage. Dit zal namelijk gebeuren door Nina de Vroome, een studente aan de filmacademie KASK in Gent. Zij verklaarde zich bereid mee dit project te ondersteunen. Zij zal ook een aanspreekpunt worden voor de leerlingen.  Later op het schooljaar  zal ze ook een workshop rond film en montage komen geven op onze school. 

12/12/2011: Matthew Hillewaere: Ik vind het project nog chill. Je ziet je veranderen, vooral aan je  haar. Ik denk dat ik lang haar ga hebben in juni en ik ga ook groter zijn.

Ryan Hermus: Ik vond het filmpje wel tof, maar ik zie nog niet hoe ik veranderd ben. Bij Kenzo zie je het al wel. Het is toch plezant dat we elke dag een foto mogen nemen. Soms vergeten we het wel eens. We gaan wel een heel klein beetje veranderd zijn, denk ik, op het einde van het schooljaar. Het is jammer dat de filmpjes zo kort zijn.

Shauny Hillewaere: Ik vind het een wel leuk filmpje van mij maar ik ben nog niets veranderd. Mijn verwachtingen liggen hoog. Ik denk wel dat ik nog ga veranderen. Het is wel tof dat je elke dag een foto mag nemen van je zelf. Vroeger kon ik dat niet een foto nemen  van me zelf maar nu wel.

Elias Janssens: Ik ben nog niet veel veranderd. Het project is goed: we veranderen toch een beetje. Het haar is soms langer en soms korter. Het is wel een tof project. Ik zal wel nog veranderen maar hoeveel,dat weet ik nog niet.

Jill Lefevre: Tot nu toe ben ik nog niet veel veranderd, maar het filmpje is wel mooi. Het is een leuk project ,alhoewel we al een paar keer de foto vergeten te nemen zijn. Maar dat is niet zo erg want je let er toch niet op in het filmpje.

Kenzo Smagge:  Ik vind dat mijn gezicht aan het veranderen is. Dat is wel tof  om te zien.  Ook  de anderen veranderen!

4/12/2011: Het resultaat na drie maanden elke dag een foto nemen, resulteert  nu al in een filmpje van ongeveer 15 seconden per leerling. (Filmpjes te bekijken via een aparte pagina, zie bovenaan aub) We hebben weinig foto’s genomen deze maand wegens de vele vakantiedagen in november.

De foto’s op computer zetten blijkt een  lastig tijdrovend werkje voor de leerlingen met al die verschillende computers op school. Daarom hebben we beslist om een externe harde schijf aan te kopen zodat alle foto’s ten alle tijden bij elkaar te vinden zijn. Dit is noodzakelijk om op het einde van de maand de foto’s makkelijk door te sturen via Flickr naar Pummelvision.

We zijn ook genoodzaakt om een jaarovereenkomst met Flickr aan te gaan. Nu zien we alle geuploade foto’s, nodig om het filmpje te maken, in plaats van alleen de laatste geuploade 200 foto’s. Flickr, die deugnieten!

21/11/2011:  Vandaag bezoeken we de sets van Parade’s End, een coproductie van BBC en HBO. Eerst bezoeken we sets in ”Villa Hurlebise’ in Nieuwpoort Bad en ’s namiddags trekken we naar ‘Bommenvrij’ dat net naast onze school ligt. De leerlingen ontmoeten er de hoofdrolspeler van de serie Benedict Cumberbatch.

5/11/2011: Zoals Christophe Rehage voorstelde zullen we vanaf nu alle afgewerkte filmpjes op één pagina: ‘METAMORFOSE: de film’ verzamelen. Jammer genoeg komen de filmpjes automatisch onder elkaar te staan. Een eigen schikking opmaken lijkt onmogelijk.

15/10/2011: Hey Philip,

I have seen them (them= onze filmpjes), and I love them!!
I have one idea actually: do you think it would be possible to arrange them on one screen, together? That might be interesting to try.
Anyway, I am happy Belgium has teachers like you,
please give my best wishes to the kids,
your friend
Chris
Christoph Rehage

www.thelongestway.com

10/10/2011:

Zo zullen we eruit zien in 2061. Dat zal pas een metamorfose zijn!

5/10/2011: J I L L      Jill Lefevre: Er is nu al een filmpje. Op het einde van de maand begonnen we zelf de foto’s te maken en de resultaten zijn al beter voor de ogen.

S H A U N Y Shauny Hillewaere:We maken om de maand een clipje waaraan je kan zien hoe je verandert in één jaar. Het is echt een superproject!

R Y A N Ryan Hermus:Ik vind het plezant dat we dit project doen. We hebben al korte filmpjes van ons op de site. Ik zie al een beetje dat we veranderen. Ik wil me echt een keer zien veranderen!

K E N Z O Kenzo Smagge: We veranderen toch al een beetje in ons gezicht, vind ik.  De foto’s lukken goed.  Het is een cool project en het nemen van de foto’s  is niet zo moeilijk.

M A T T H E W Matthew Hillewaere: Ik vind het een tof filmpje maar een beetje jammer van de ogen omdat ze niet op de  juiste  hoogte staan.

1/10/2011:  Elias in september 2011. Het filmpje duurt een kleine 6 seconden en in elke seconde worden er 8 foto’s getoond! De rest van de leerlingen komen gauw aan bod. 

29/9/2011: Het Nieuwsblad: FILM MOET SNELLE VERANDERING VAN LEERLINGEN TONEN: Kinderen maken elke dag foto van zichzelf

NIEUWPOORT – De leerlingen van het zesde leerjaar in basisschool de Vierboete werken aan een heel bijzonder klasproject. Ze nemen dagelijks een foto van zichzelf om die later tot filmpjes te monteren. Dat moet aantonen hoe snel kinderen veranderen. 
Basisschool de Vierboete staat er om bekend regelmatig inventieve klasprojecten op poten te zetten. En dit schooljaar is het weer van dat. Onderwijzer Mieke Siffer en haar echtgenoot Philip Hoogewijs willen met het project Metamorfose aantonen hoe kinderen op korte tijd zeer snel veranderen. ‘We hebben ons laten inspireren door de kortfilm The longest way – one year walk/beard grow time lapse van de Duitser Christoph Rehage, te zien op You Tube’, legt Mieke uit.

Ware transformatie‘De man legde een tocht van ruim vierduizend kilometer af doorheen China en maakte iedere dag een foto van zichzelf. Die monteerde hij achteraf tot een filmpje van een vijftal minuten. Christoph ondergaat een ware transformatie: van kaal tot lange baard en een haardos om u tegen te zeggen’, glimlacht Mieke.’Ook kinderen groeien snel en ondergaan op korte termijn grote veranderingen, zeker in het zesde leerjaar. Het idee van Christoph Rehage indachtig, nemen de twintig leerlingen uit beide klassen elke dag een foto van zichzelf. Dat gebeurt met professioneel materiaal, want het project werd door de Canon Cultuurcel en het Ministerie van Onderwijs uitgekozen als praktijkvoorbeeld voor Vlaanderen. Met de procedure zullen we de foto’s monteren tot een filmpje van anderhalve minuut.’Veel werk en discipline‘Het zal heel wat werk vergen, want voor één filmpje hebben bijna tweehonderd foto’s nodig’, legt Mieke uit. ‘Die worden telkens tegen dezelfde achtergrond genomen. Het vergt wat discipline, maar het lukt aardig.’Inspiratiebron Christoph Rehage heeft inmiddels al gereageerd op het project en vindt het ronduit schitterend. ‘Ik ben echt benieuwd naar het resultaat. Ze veranderen veel sneller dan ons oudere mensen’, reageerde hij.De leerlingen zelf zien het project zeker zitten. ‘We zullen er anders uitzien op het einde van het schooljaar. We zijn echt benieuwd hoe anders.’

16/9/2011: Een soort timelapse van ‘het leven’ uit UP 

5 september 2011: Verwachtingen? Elias: ‘Ik ga er zeker anders uitzien op het einde van het schooljaar. ‘ Kenzo: ‘Ik hoop dat het project goed zal gaan. Mijn haar en .. neus zullen wel wat langer worden, zeker?’ Ryan: ‘Ik hoop toch dat ik een beetje gegroeid zal zijn tegen het einde van het schooljaar.’  Shauny: ‘Ik heb wel hoge verwachtingen in dit fotoproject. Maar ik weet echt niet hoe ik eruit zal zien in juni. Gegroeid en met  lang haar?’ Jill: ‘Het zal wel tof zijn om jezelf zo zien te veranderen. Ik weet het natuurlijk niet maar ik denk dat ik er nog hetzelfde zal uitzien.’  ‘Matthew:  ‘Ik vind het een tof project. Je ziet jezelf niet echt veranderen maar in dat filmpje ga je dat nu wel kunnen zien. Ik ben wel benieuwd.’

Deze diashow vereist JavaScript.

3 september 2011: Krant Van West-VlaanderenOns schoolproject ‘Metamorfose’ staat dit weekend in de weekkrant: Het Wekelijks Nieuws. Het is een groot artikel geworden. Jammer genoeg staan de leerlingen van 6hs  niet op de foto bij de leerlingen van de wijkschool. Wie een deeltje van het artikel wil lezen klikt op de volgende zin : Zesde klassers De Vierboete Nieuwpoort nemen elke dag een foto van zichzelf

24 augustus 2011: 

Christoph Rehage, de maker van het filmpje dat ons inspireerde tot dit schoolproject reageerde en schreef ons deze mail:

Dear Philip,
Beste meester, 
thank you for your email, this is so cool!! :) dank je voor je email, dit project is zo cool!! :) I would love to see what the kids come up with (they change much faster than us old people, I supposed?) Ik ben benieuwd met wat de kinderen gaan afkomen (zij veranderen veel sneller dan ons, oude mensen, denk ik toch?) About the cameras: you must try to find cameras that meet the following specifications: Over de camera’s: je moet een camera zoeken met volgende specialiteiten: 1) wide angle lense (like 24mm, I used 16, but a camera like that will be hard to find) 1) een wijde lesopening ( zoals 24mm, ik gebruikte 16 mm, maar een camera als dit is moeilijk te vinden) 2) fast continuous shutter (so that you can take 4 or 5 or more pictures in a row) 2) snelle fotoafdrukker ( zo kun je makkelijk 4 of 5 foto’s na elkaar nemen) These videos really depend on the positioning of the head, and in my case there was quite a bit of post-processing involved. Dit soort video’s hangt echt af van de positie van het hoofd, in mijn filmpje heb ik veel werk achteraf gehad. To overcome that issue, I would maybe opt for a camera with a flexible screen (so that you can see yourself while you are taking the picture). Wil je niet zoveel werk achteraf, kies een camera met een beweegbaar scherm ( zodat je jezelf kan zien terwijl je een een foto neemt).

I would love to see the results your students came up with!! Ik ben echt benieuwd met welke resultaten de leerlingen zullen afkomen!!    Best wishes from Munich to Belgium! Beste wensen vanuit Munchen/Duitsland aan België!


 Christoph Rehage

www.thelongestway.com

U I T G A N G S P U N T project M E T A M O R F O S E

Iedereen kan beamen hoe sterk kinderen in de lagere school groeien en veranderen in korte tijd. Geïnspireerd door dit filmpje:

 leggen de leerlingen van het zesde leerjaar deze metamorfose vast op beeld. Elke dag van het schooljaar zullen de leerlingen een beeld nemen  van zichzelf. Volgens de ‘time lapse’ procedure worden deze beelden tot filmpjes van een paar minuten gemonteerd. Zo wordt de verandering en groei van de kinderen doorheen het schooljaar letterlijk zichtbaar. Samen leveren deze filmpjes een boeiende kaleidoscoop van een generatie kinderen op een belangrijk overgangsmoment in hun leven.

LogoDit project werd door CANON cultuurcel/ministerie van onderwijs uitgekozen als praktijkvoorbeeld voor Vlaanderen.

Zoiets zal het hopelijk worden: Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s