Geen gewone goocheltruc!

Simon Cowell, jurylid en bedenker van het populaire televisieprogramma Britain’s got talent, geloofde na de auditie van een goochelaar voor het eerst in magie. “Wat hij deed, was geen goocheltruc. Het was pure magie.”

De auditie van de 31-jarige Jamie Raven werd gisteren uitgezonden op de Britse televisie. “Ik wil gewoon laten zien waar ik decennia lang voor heb geoefend”, aldus Raven voor zijn optreden.

Zijn eerste truc, waarbij hij een geldbriefje van vijftig pond in een speciaal Britain’s got talent-briefje veranderde, was meteen al een schot in de roos. Toch was het pas met zijn tweede goocheltruc dat Raven de juryleden (en de volledige zaal toeschouwers) echt met verstomming sloeg.

De goocheltruc “die geen goocheltruc is”

Voor die truc legde hij op de tafel van de jury een volledig kaartspel. Vervolgens vroeg hij aan juryleden David Walliams, Alesha Dixon en Amanda Holden om een kaart uit te kiezen. Walliams koos voor het kleur zwart, Dixon zei dat het om klavers moest gaan en Holden koos voor het cijfer negen. Jurylid Simon Cowell had vervolgens de mogelijkheid om een volledige andere kaart voor te stellen, wat hij -zonder enige twijfel- ook deed. Hij koos uiteindelijk de kaart harten zeven uit.

Raven nam de kaarten daarop zelf in handen en legde uit dat alle kaarten een tekening hadden gekregen. Het totale pakje kaarten stelde zo een “flipboekje” voor dat de illusie van een bewegend beeld zou creëren. Met dat bewegend beeld wordt uiteindelijk het verhaal van een goochelaar verteld. Die neemt zijn hoed af en haalt uit die hoed een kaart tevoorschijn. Welke kaart dat precies is, kunt u wellicht al raden.

Dit bericht werd geplaatst in Basisschool de Vierboete Nieuwpoort. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s