Boterhammentaks …”De taak van de onderwijzer is lesgeven”

Vlaamse basisscholen voeren vanaf september massaal een “boterhammentaks” in óf verhogen de bijdrage. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Marc Van den Brande, secretaris-generaal van het katholiek basisonderwijs: “Ouders reageren teleurgesteld. Begrijpelijk, want zij vermoeden nog steeds dat een leerkracht ’s middags toezicht moét houden. Maar dat is onder druk van de vakbonden enkele jaren geleden uit hun takenpakket geschrapt. Daardoor is het een zogeheten buitenschoolse opvang geworden.” Maar volgens het Christelijk Onderwijsverbond (COV) behoort middagopvang en toezicht niet tot het takenpakket van leerkrachten. “De taak van de onderwijzer is lesgeven”, reageert Marianne Coopman, algemeen secretaris van het COV. 

De ingrepen hebben een directe invloed op de burger, maar de inkomsten zijn broodnodig volgens Leroy, stafmedewerker Financiën van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeente (VVSG). “Als ik de tarieven zie, die gevraagd worden voor de boterhammentaks, vind ik dat die toch op een redelijk niveau blijven. Niemand werkt gratis.” besluit Leroy.

IMG_3408

 

Dit bericht werd geplaatst in Basisschool de Vierboete Nieuwpoort. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s