Project: Vredesbank/WORKSHOP 1 met Dries Warlop

 

IMG_3532

Iedereen stelde zich voor.

Seije: Eerst mochten we onszelf voorstellen aan de timmerman Dries Warlop en onze hobby’s zeggen en of we al eens iets hadden gemaakt uit hout. Nadien maakten we een ontwerp  van een stoel. Ik maakte een ontwerp van een stoel voor een verzamelaar. Dries vond hem goed omdat alle afmetingen erbij stonden.

Na de speeltijd tekende  we een ontwerp van hoe de vredesbank eruit zou kunnen zien. Er zaten heel geestige ontwerpen tussen (een glijbaanbank) maar jammer genoeg waren niet alle ontwerpen haalbaar.

IMG_3540

Thibault ontwerpt een stoel voor een luiaard.

 

 Ik denk dat de bank heel erg mooi zal worden en vooral kleurrijk. Alleen nu nog hopen dat de gepeste kinderen erop zullen durven gaan zitten.

Vooral de timmerman Dries die ons bankje ineen zal timmeren, vind ik een toffe gast  en… hij skateboardt net als ik. Dat vond ik dus zeer verrassend om te horen.

Berit: Dries Warlop heeft een rare naam voor zijn bedrijf: Houtd.  Het is met opzet verkeerd geschreven. Hij doet wat hij wil meestal een beetje op zijn eigen manier. Dat doe ik ook. Op zijn 24 ste heeft hij zijn eerste meubel gemaakt met de hulp van zijn vader. Een eigen bed! Hij is misschien geen schijnwerker maar ik vind het toch heel bijzonder wat hij doet.  Zijn werk is ook beter voor de natuur.

Tiger-lil: Ik vond deze namiddag  zeer leuk en leerzaam. Dries was vriendelijk en hij gaf genoeg uitleg op alle vragen die we stelden. Ik vind dit project zeer tof. Volgens mij zal er wel veel werk aan zijn.

Kenneth: Ik denk dat de vredesbank veel zal gebruikt worden want er zijn veel ruzies in onze school. Ik vind de vr

IMG_3547

Elke leerling schetst hoe de vredesbank eruit zou kunnen zien. Dries Warlop geeft raad.

edesbank dus een zeer goed idee.

Dorianne: Dries Warlop is een soort knutselaar die van oud hout meubels maakt.

Ophelie: Ik vind het super tof dat we die vredesbank gaan maken. We kregen geestige opdrachten van Dries. Bijvoorbeeld: een kaartje  trekken en dan voor die persoon een stoel tekenen.

Rebecca: Ik denk dat de bank super mooi zal worden omdat ik veel mooie dingen gezien heb op zijn site. Ik vind de vredesbank een goed idee omdat er nu veel ruzies zijn die niet opgelost worden.

Maxime: Dries Warlop legde heel veel uit. Hij hielp ons ook heel erg goed bij het ontwerpen! Ik vond Dries wel een toffe gast.

 

IMG_3542

Alle voorstellen komen aan bod. Dries Warlop zal nu een keuze maken en een ontwerp voorstellen.

Axel: In mei zal Dries de bank rond de lindeboom timmeren. Ik weet zeker dat er heel veel kinderen op de bank zullen willen gaan zitten.

Zina: Hopen maar dat er geen ruzies en pesterijen bijkomen.

Thibault: Ik vind de vredesbank een keigoed idee.  Als er een ruzie is of een pesterij lost de vredesbank dat op. Ik vind Dries wel nog een slimme persoon! Hoe hij eigenlijk op al die ideeën komt. Eén iets was grappig aan hem. Hij zei altijd: “.. de max! ..” Haha!

Eén ding weet ik wel zeker: dit project wordt … de max!

IMG_3551

Dries Warlop deed het fantastisch. Iedereen is benieuwd naar zijn ontwerp voor de vredesbank rond de Lindeboom.

Dit bericht werd geplaatst in Basisschool de Vierboete Nieuwpoort. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s