Een gouden tip!

Tientallen inwoners van het Engelse plaatsje Calstock zaten al sinds Kerstmis met de handen in het haar. Hun voertuigen waren door een aardverschuiving onbereikbaar geworden en het zag er niet naar uit dat ze die snel weer in hun bezit zouden krijgen. Tot een 10-jarige jongen zich met de zaken ging bemoeien.

Door de aardverschuiving stonden de voertuigen stil op een stuk weg. De lokale autoriteiten zaten met hun handen in het haar, want ze wisten niet hoe ze de wagens daar zouden kunnen ontzetten. Er werd een bijeenkomst belegd waar iedereen suggesties kon geven. Het was van die gelegenheid dat Charlie Southcott (10) gebruikmaakte.

Hij was een tijdje geleden getuige van een legeroefening waarbij grote landingsvaartuigen werden gebruikt. Zijn idee om diezelfde vaartuigen te gebruiken om de auto’s vrij te krijgen, bleek een gouden idee te zijn. De Royal Marines zakten af naar Calstock om de militaire operatie in gang te zetten.

De 10-jarige strateeg kreeg van zijn school twee dagen vrij om “Operation Landslip” vanop de eerste rij mee te kunnen maken. Tegenover de Britse media zegt de jongen evenwel geen interesse te hebben om later marinier te worden. Zijn grote droom is machinist te worden op een trein.

Dit bericht werd geplaatst in Basisschool de Vierboete Nieuwpoort. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s