Scholieren bouwen muur tegen pesten onder Gentse stadhal.

horen_zien_en_sprekenUit De Morgen van vandaag  − Bron: belga.be

© belga.

Onder de Gentse stadshal zijn ruim 600 leerlingen een ‘muur’ aan het bouwen tegen pesten. Tegelijk word Lisa herdacht, een 16-jarig Gents meisje dat vorig jaar uit het leven stapte en een slachtoffer van pesten was.

Leerlingen uit het lager en secundair onderwijs, over de netten heen, schreven boodschappen op papieren bakstenen en hingen die op de ‘muur tegen pesten’ onder de Gentse stadshal. Er is een charter tegen pesten opgesteld. De ondertekenaars beloven daarin dat ze zelf niet pesten of uitsluiten, dat ze zich verzetten tegen cyberpesten en ook reageren tegen pesten.

Een aantal BV’s ondersteunen het evenement, onder meer Vlaams onderwijsminister Pascal Smet (sp.a) en zijn partijgenoot en Gents burgmeester Daniël Termont, telkens met een videoboodschap.

Positieve actie
Topvrouw Mieke Van Hecke van het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (VSKO) kwam ter plaatse. “Ik vind het belangrijk dat het initiatief van de jongeren kwam en ben tevreden dat de scholen het ondersteunen”, verklaarde ze. “De ouders van het meisje vonden het belangrijk dat het een positieve actie werd.” Van Hecke zegt dat bewustwording heel belangrijk is. “Want door de anonimiteit en snelheid van sociale media merken we een toename van pesten.”

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan gratis en anoniem bellen naar de Zelfmoordlijn (02/649.95.55) of Tele-Onthaal (106).

Dit bericht werd geplaatst in Basisschool de Vierboete Nieuwpoort. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s