2011/2012: na ‘Ook vogels houden van kunst!’ komt nu ‘METAMORFOSE’!

… een fragment uit de digitale nieuwsbrief van CANON cultuurcel/Ministerie van Onderwijs …

LogoNieuwsbrief nr.5 – juni 2011

kindjesfoto

We hopen van harte dat er een warm en zonnig binnen- of buitenland naar je lonkt. Een dubbel en dik verdiende vakantie om batterijen en creatieve energie op te laden. Hoogstnodig want met 80% goedgekeurde dynamoPROJECTEN uit de juryronde van 25 mei neemt het volgende schooljaar een dynamische start.

Hou de praktijkvoorbeelden in de nieuwsbrieven en op www.dynamo3.be in het oog en laat je verrassen. Genieten is ook het filmpje hierboven. Het toont het resultaat van een ‘blind date’ tussen de leerlingen van 2 sociaal & technische vorming en technische wetenschappen van het Sint-Theresia Instituut uit Kortrijk met Pol Coussement, choreograaf en artistiek directeur van Passerelle vzw. Slechts twee middagen kregen ze om een performance in te blikken rond identeit. identity kiD is het verbluffend resultaat.

Verder in deze nieuwsbrief vind je tal van tips om te lezen, te kijken en / of te klikken. We hopen jullie er ook tijdens de vankantiemaanden mee te kunnen inspireren tot bruisende lessen. Veel plezier!

P r a k t  i j k v o o r b e e l d e n

basis: METAMORFOSE
Iedereen kan beamen hoe sterk kinderen groeien en veranderen in korte tijd. Geïnspireerd door het filmpje The longest way 1.0 – one year walk/beard grow time lapse leggen de leerlingen van het zesde leerjaar van basisschool de Vierboete uit Nieuwpoort deze metamorfose vast op beeld. Elke dag van het schooljaar nemen de leerlingen een beeld van zichzelf. Volgens de ‘time lapse’ procedure worden deze beelden tot filmpjes van een paar minuten gemonteerd. Zo wordt de verandering en groei van de kinderen doorheen het schooljaar letterlijk zichtbaar. Samen leveren deze filmpjes een boeiende kaleidoscoop van een generatie kinderen op een belangrijk overgangsmoment in hun leven.

Dit bericht werd geplaatst in Basisschool de Vierboete Nieuwpoort. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s