Peters en meters van de ‘Rosa Nieuwpoort’ in de krant!

Speciaal gekweekte ‘Roos Nieuwpoort’ siert het Kaaiplein – 25/06/2011

Alle meters en peters samen met de burgemeester en het stadsbestuur.

NIEUWPOORT – De ‘Roos Nieuwpoort’ een nieuwe variant, speciaal gekweekt op vraag van het stadsbestuur, werd gisteren officieel voorgesteld. De bloem siert het Kaaiplein.

‘Nog nooit viel onze stad de grote eer te beurt om een eigen roos te hebben. De ‘Roos Nieuwpoort’ staat dan ook symbool voor de verdere groene ambitie van de stad.’ Het was een trotse burgemeester Roland Crabbe (CD&V) die gisteren op het Kaaiplein de eerste exemplaren van de nieuwe bloem voorstelde.

‘Het gaat inderdaad om een unieke variant’, legt de burgemeester uit. ‘De ‘Roos Nieuwpoort’ werd ontwikkeld door rozenveredelaar Kordes uit Duitsland. Het is een sterke roos met grote knoppen en een heel goede houdbaarheid. De roos bloeit van juni met rode bloemen en een tikkeltje wit binnenin. Speciaal aan de bloei is dat geen enkel exemplaar hetzelfde kleurenpalet heeft.’ .

Meter en peter

De ‘Roos Nieuwpoort’ kan bovendien bogen op een bijzonder origineel peter- en meterschap. De leerlingen van het zesde leerjaar van de basisschool van het gemeenschapsonderwijs de Vierboete werden daarvoor aangezocht en de jongeren deden dat gisteren met verve.

‘Onze stad heeft in het recente verleden onnoemlijk veel inspanningen geleverd op het gebied van groenaanleg en leefbaarheid’, verduidelijkt Roland Crabbe. ‘Die inspanningen werpen hun vruchten af. In oktober vindt hier de internationale Euroconventie plaats met als thema ‘Groene Groeisteden in Europa’. Meer dan 200 internationale delegaties nemen deel.’

‘In 2013 viert de stad haar 850ste verjaardag en we mogen er prat op gaan dat Nieuwpoort dan ook de gaststad is voor de prestigieuze Entente Florale prijsuitreiking. We werden gekozen voor Dusseldorf en Nancy. Het Marktplein zal dan worden omgetoverd in een groot bloementapijt. Nieuwpoort is de naam bloemenstad zeker waardig.’

(vln)

Dit bericht werd geplaatst in Basisschool de Vierboete Nieuwpoort. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s