Vrijdag as doen we mee aan een videoconferentie samen met andere Engelse basisscholen!

Door de organisatie van de ‘Birdboxproject 2011’ uit Engeland zijn we uitgenodigd om deel te nemen aan hun FlashMeeting:  ‘BirdBox expert day’ van 27 mei a.s..  De deelnemende scholen en de organisatoren van het Birdboxproject 2011, SEGfL staan dan via internet met elkaar in verbinding via beeld en klank.

Peter Haynes/ ask an expert

Peter Haynes

Jens en Brent van onze basisschool gaan vrijdag a.s. tussen 14u45 en 15u15 samen met  andere leerlingen van twee Engelse scholen, vragen stellen over het afgelopen project aan vogelexpert Peter Haynes, ornitholoog verbonden aan het natuurgebied van  the Surrey Hills. (meer info op http://birdbox.segfl.org.uk/news/article-82-Ask-an-Expert-Day-27th-May-2011.html

Geïnteresserden kunnen onze leerlingen zien en horen op de  video conferentie  via het Birdbox-internetadres: http://birdbox.segfl.org.uk/

De organisatie van een videoconferentie is iets wat  in de UK blijkbaar regelmatig gebeurt. De voorbereiding van zo’n videoconferentie is relatief eenvouding en technisch helemaal niet ingewikkeld. Voor ons (en voor Vlaanderen ?) is zo’n manier van communiceren alleszins een primeur en misschien de voorbode van wat een nieuwe trend in het onderwijs kan worden.

Jens en Brent: how do you do?

De leerlingen zijn erg benieuwd hoe dit vrijdag zal aflopen. Jens en Brent blaken in ieder geval van vertrouwen ondanks het feit dat alles in het Engels zal moeten gebeuren.

Kijkt u mee?

Dit bericht werd geplaatst in Basisschool de Vierboete Nieuwpoort. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s