Groene Pluim 2010De meester staat helemaal achteraan links!

Op dinsdag 18 januari 2011 verkoos de milieuraad het gezin van Marc Vermote, Brugse Steenweg 2. Al jaren is bij hem thuis een afhaalpunt van bio groenten- en fruitpakketten. Wekelijks kunnen inwoners er de pakketten afhalen en zorgt het gezin voor de vlotte coördinatie van deze actie. Dit betekent elke week een gevarieerd pakket groenten en fruit volgens het aanbod van het seizoen, plukvers van het veld of de boomgaard, 100% biologisch/dynamisch, geleverd met inspirerende recepten en met een hart voor duurzame sociale tewerkstelling.

Bovendien werden er belangrijke investeringen gedaan op gebied van energie zoals het gebruik van zonenergie (zowel voor de productie van elektriciteit als voor warm water), het plaatsen van een speksteenkachel met gezonde stralingswarmte evenals vloerverwarming afgewerkt met een epoxyvloer. Verder werd een groendak voorzien; dit geeft niet alleen een meerwaarde in het bufferen van hemelwater, maar vormt ook een bijkomende biotoop voor de omgeving. Tot slot werd ook een regenwaterput geplaatst. Bij de verbouwingen werden zoveel mogelijk recuperatie materialen gebruikt.

De overige genomineerden waren Gemeenschapsonderwijs Basisschool ‘De Vierboete’ met hun ‘FairTrade project’ en Rederij Dezutter (Marc Dezutter en Peter Dezutter) voor de duurzame visserij beoefend dankzij de aankoop van hun nieuw schip N 22 Mayra-Lisa. (Bron: Nieuwpoort.be)

Alle deelnemers van Nieuwpoort Stad met een heerlijke BIOCOLA! Mmm! (Klik op foto voor meer info)

Jammer!  Geen Groene Pluim voor ons fairtradeproject.

Marc en Katrien zijn goede bekenden van de school. Hun dochters, Marie en Louise, liepen allebei school in de Vierboete en zaten hier ook in de zesde klas! Proficiat!


Dit bericht werd geplaatst in Basisschool de Vierboete Nieuwpoort. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s