Woensdagmorgen 19/1 hangen we de nestkasten in het Leopoldpark!

Ook de pers wordt uitgenodigd om een kijkje te komen te nemen. Hieronder volgt de persnota!

Basisschool de Vierboete vervangt in Nieuwpoorts straatbeeld de kerstballen door gekleurde nestkastjes.

+ Woensdagmorgen 19/1/2011 tussen 10u30 en 11u zullen een veertigtal gekleurde nestkastjes in het pas vernieuwde Leopoldpark Nieuwpoort worden gehangen als ballen in een kerstboom. Deze actie gebeurt in samenwerking met het stadsbestuur en de technische dienst van Nieuwpoort onder leiding van landschapsarchitect Alain Cappelle.

+ Tevens zal een infopancarte over het nestkastproject worden onthuld.

+ De nestkastjes werden geschilderd door het 5 en 6 de leerjaar van de basisschool de Vierboete onder leiding van docente Valérie van de plaatselijke Westhoekacademie in de stijl van kunstenaar Kandinsky.

+ De bedoeling van deze versierde nestkastjes is om zo aandacht te trekken voor het aanstaande nestkastproject van de derde graad basisschool de Vierboete. In het park is namelijk ook een niet geschilderde nestkast opgehangen met een birdcam erin. Zo kunnen  alle leerlingen van de school, maar ook alle geïnteresseerden, het leven van een mezenfamilie dag en nacht, via internet, volgen.

De site is nu al te bekijken via:  http://microsites2.segfl.org.uk/view_project.php?id=346 . De bijstand voor dit technisch hoogstandje wordt geleverd door Cervo Volwassenonderwijs.

+ Via de klasspace https://devierboete6hs.wordpress.com kunnen ouders en geïnteresseerden de reacties van de leerlingen volgen en een vogelaar zal regelmatige deskundige commentaar geven bij de ontwikkelingen in de nestkast.

+ Geïnteresseerden kunnen via deze site, zelf reageren op het werk van de leerlingen en de veranderingen in de nestkast.

+ Op de Dag van het Park zullen de leerlingen van de derde graad basisschool ‘de Vierboete’ onder leiding van hun meester en juf een overzicht brengen van verslagen, foto’s en tekeningen over dit nestkastproject.

+ Op deze manier wil de school de kinderen dichter brengen bij de levende natuur die ze op deze wijze vanuit een heel ander perspectief kunnen ervaren en becommentariën.

+ Dit project is erkend als voorbeeldproject voor Vlaanderen door de Canon Cultuurcel van het ministerie van onderwijs en wordt ook gesteund door het stadsbestuur van Nieuwpoort en haar diensten. Ook de Westhoekacademie en Cervo Volwassenonderwijs helpen mee en steunen dit initiatief.

+ Dit nestkastproject is als eerste en enige Belgische school aanvaard om aan het  educatieve ‘Birdboxproject’, dat sinds vele jaren in Groot-Brittanië een enorm succes kent, deel te mogen nemen en is via hun site te zien in heel de wereld.

+ Woensdagmorgen 19 januari 2011 zullen alle deelnemers aan dit nestkastproject aanwezig zijn om eventuele vragen van de pers te beantwoorden:

= De Westhoekacademie,

= Cervo volwassenonderwijs,

= de vogelaar,

= het stadsbestuur van Nieuwpoort,

= Canon Cultuurcel Brussel en

= natuurlijk ook de leerlingen van 5 en 6 die graag toelichting zullen geven over dit natuurproject.

+ Contact: directeur Nico Vandamme-Vinckier 058/235 660 of via devierboete6hs@hotmail.com

Tot dan!

Hopelijk komt er veel volk!

Dit bericht werd geplaatst in Basisschool de Vierboete Nieuwpoort. Bookmark de permalink .

3 Responses to Woensdagmorgen 19/1 hangen we de nestkasten in het Leopoldpark!

 1. thomas pavlov schreef:

  Het was leuk om de nestkasten te maken.
  thomas pavlov

 2. ANDY schreef:

  JULLIE ZIJN ALLEMAAL HEEL CREATIEF!

 3. ANDY schreef:

  DAT IS HEEL SLIM OM ER EEN CAMERA IN TE DOEN EN HET ZIJN SCHONE VOGELKASTJES!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s