Weekjournaal 17 van Jens De Muynck

          Weekjournaal 17: Euro!

Update

-In het Nederlandse kabinet is er weer een fikse ruzie. Het kabinet is een groep mensen die leiding geven aan hun land. Een kabinet bestaat uit verschillende partijen, maar die zijn het niet altijd met elkaar eens. Dus komen er meningsverschillen. En al ze totaal niet kunnen beslissen, geven ze hun ontslag: dat betekent dat er nieuwe verkiezingen moeten komen. Zoals nu in Nederland zal gebeuren.

-In de Olympische Winterspelen doet Nederland het niet slecht want bij het schaatsen haalden ze goud en zilver. Met hun kampioen Sven kramer zullen ze nog veel winnen!

-Er is een verschrikkelijk treinongeluk gebeurd. Er waren maar 18 doden, maar nu hebben ze nog een dode gevonden. Men denkt dat de rede is: de chauffeur reed door het rood licht! Nu stellen ze een onderzoek in.

– Op sommige scholen geeft men nu ook al Chinees. Omdat China steeds belangrijker wordt, vinden sommige scholen dat men Chinees moet leren.

-Special: In de Noordzee hebben ze het dijbeen van een wolharige mammoet gevonden.  Het wordt nu tentoongesteld in Rotterdam.

 

The Facts

Griekenland zit diep in de schulden. Het lijkt erop dat het land zelfs failliet zou gaan. Daarom stellen ze nieuwe regels: meer werken, meer belastingen en minder loon. Maar niet iedereen is het daarmee eens. Door dat probleem zou de Euro minder waard zijn. Na de Tweede Wereldoorlog zei men dat het genoeg was met al die oorlogen. Dus richten een paar landen (België, Nederland, West-Duitsland, Frankrijk, Italië en Luxemburg) de Europese Unie op. Omdat ze goed konden samenwerken met steenkool en staal, deden andere landen ook mee. Nu zijn ze met 27. Ze dachten ook: waarom moet iedereen apart geld hebben? Dus richten ze de euro op. Wel vijftien van de zevenentwintig landen hebben nu de euro. Maar door Griekenland zou de euro minder waard zijn. Hopelijk vinden ze gauw een oplossing!

 

Mr. Right

Als je ouders je roepen om te stoppen met gamen kun je hen overtuigen. Door te zeggen dat het leerzame spelletjes zijn. Of spelletjes spelen die je samen kunt doen. Je krijgt er ook een goed reactievermogen van en je leert snel beslissen. Dus maak goede afspraken met je ouders en maar maak eerst je huiswerk af voor je begint met een game.

 

Report

1. Als je ouders gaan scheiden geeft dat vast een slecht gevoel. Al die ruzie in huis. Dan kun je praten met iemand die je kan vertrouwen. Niet de eerste de beste die dan alles doorvertelt! Zoek afleiding een hobby bijvoorbeeld. Maar geef het vooral tijd om te bezinken en doe vooral

veel leuke dingen

.

2. Youtube bestaat vijf jaar! Het is eigenlijk begonnen met drie nerds die een datingsite maakten. Maar iedereen zette er filmpjes op, niet over zichzelf maar over anderen. Zo is Youtube geboren. Ondertussen hebben ze de site al verkocht aan de beroemde zoekmachine Google voor 1.3 miljard dollar!

 

Onze klasspace youtubepagina vind je hier: http://www.youtube.com/user/vierboete

 

Stelling

‘België moet ook soldaten sturen naar Afghanistan.

Ik vind van niet, we hebben gezegd dat we het niet doen en we doen het ook niet.

 

Eigen mening

Het was er interessant dat Youtube al vijf jaar bestaat en over Mr. Right dat je goede afspraken moet maken met je ouders over gamen.

 

 Jens De Muynck/5hs

Dit bericht werd geplaatst in Basisschool de Vierboete Nieuwpoort. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s