Kennismaken met de middenschool van Nieuwpoort

 

 

 

Kyle Hermus: We zijn vanmiddag naar het middelbaar geweest, om eens kennis te maken met de richtingen die daar gevolgd kunnen worden.

Eerst zijn we naar de afdeling bouw geweest. De leraar heeft gezegd wat je allemaal nodig hebt om te bouwen. Dat gaat van bakstenen, cement, truweel en een waterpas. We moesten een piramide maken met bakstenen. Bert en ik  hebben maar vijf stenen gelegd. Dan mochten we cement gebruiken om onze piramide aan elkaar te kleven. Als we ons kunstwerk getoond hadden, moesten we alles terug afbreken en alles terug op zijn plaats leggen. We moesten dan vlug onze handen wassen want de leraar van mechanica stond ons al op te wachten. We gingen naar het lokaal van mechanica. Daar moesten we een plaatsje uitzoeken om een ketting te maken. We kregen er een koper staafje dat we zelf moesten plat maken. De leraar heeft dan nog een gaatje geboord om een kettinkje door te steken. Daarna moesten we het staafje glad schuren met schuurpapier. Daarna heeft de leraar de ketting aan elkaar vastgekleefd.

Daarna gingen we naar de kookles. De eerstejaars van de middenschool hebben dan ons leren pannenkoeken bakken. Ze toonden ons hoe we het deeg moesten maken. Als dat klaar was mocht ikzelf twee pannenkoeken bakken. Bert had eerst een te kleine pannenkoek gebakken. De leerlingen hebben ons ook geleerd hoe we een tafel moesten dekken. Als de les klaar was, mochten we de pannenkoeken zelf opeten. Dat vond ik niet zo fijn want ik lust geen pannenkoeken!

Lobke Haesevoets: Het was leuk om dit mee te maken en vooral stel als je naar die school gaat weet je er nu al veel over!

Caro Vantroyen: Ik vond de uitstap naar het middelbaar het super leuk. Het was wel eens  interessant om mee te maken. Bouw vond ik echt de max omdat het superleuk is op met cement te werken. Koken vond ik ook leuk omdat je de pannenkoeken achteraf zelf mocht opeten en er chocomelk bij kreeg om te drinken. Mechanica vond ik niet zo leuk omdat je niet veel tijd had om alles te doen.

 

                                                                                              10 februari ’09   

Dit bericht werd geplaatst in Basisschool de Vierboete Nieuwpoort. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s