Enkele meningen over de dansvoorstellingen ‘Copy That’ en ‘Stop’

Deze namiddag zijn we naar het Casino van Koksijde gegaan om naar het danstheater: Passerelle te gaan kijken. Er werden twee stukken opgevoerd: Copy That en Stop.  

 

Robbe, Jelle, Caro, Sarah, Lobke en Kyle geven hun mening.

 

1.Schrijf een gedachte die je had bij ‘Copy That’:

 

Robbe Dheuninck: Ik vond dat raar dat ze met camera’s en projectors enz. werkten. De acteurs moesten ook door elkaar kruipen en ik vind dat zeer mooi hoe ze dat kunnen.

Ik dacht dat het over kopieën gaat maar ik begreep het bijna niet. Het was wel leuke muziek maar het ge TUUT… viel wel tegen!

Jelle Lemaire: Een saai gevoel omdat ‘Copy That’ niet zo avontuurlijk was. Er werd alsmaar gekopieerd en in het begin altijd hetzelfde deuntje.

Sarah Kettels: Wat bedoelen ze? Wat stelt dit voor!?

Kyle Hermus: Ze hebben de titel goed gekozen omdat de dans steeds herhaald werd.

 

2.Schrijf een gedachte op bij  ‘Stop’:

 

Robbe Dheuninck: Bij het stuk ‘Stop’ vond ik het mooi dat ze zulke snelle bewegingen na elkaar kunnen en zo lenig dat je daarvoor moet zijn!

Caro Vantroyen:  Wauw. Zo Cool, dat wil ik wel nog eens zien. Zo Leuke muziek. Die danspasjes….

Lobke Haesevoets: Mijn gedachte was: wauw moet je kijken, hoelang zouden ze daar niet aan

gewerkt hebben.

Jelle Lemaire: Bij ‘Stop’ had ik een jaloers gevoel omdat de personages denk ik ook jaloers waren op elkaar en daarom in de voorstelling alsmaar de muziek stopzetten.

Sarah Kettels: Goede muziek!

Kyle Hermus: Hier vond ik dat de stopfases overkwamen alsof het stuk gedaan was maar telkens herbegonnen ze weer.

 

3.Leg uit met je eigen woorden ‘danstheater’:

 

Robbe Dheuninck: Danstheater is een toneelstuk waar er veel in bewogen en gedanst wordt. De acteurs en actrices moeten ook veel vertrouwen hebben in elkaar omdat het moeilijk is om je vast te houden in zo een snelle beweging. Deze keer waren het enkel actrices. Lenige actrices!

Caro Vantroyen:  Een theater waar er verschillende dansen worden omgetoverd in toneel waarbij er een verhaal in is. Het toneel wordt alleen door dansers uitgevoerd.

Sarah Kettels: Een voorstelling waar er gedanst wordt en waar de toeschouwers genieten van de talenten van de dansers.

Kyle Hermus: Danstheater is een groep mensen die met dansen uitdrukken wat ze bedoelen.

 

4.Waarom zijn muziek en lichteffecten zeer belangrijk bij een dansvoorstelling?

 

Robbe Dheuninck: Je kunt dansen op het ritme van de muziek en lichteffecten zijn belangrijk voor de presentatie, voor de show!

Jelle Lemaire: Bij Copy That zijn de effecten en lichten heel belangrijk! Anders zou je niet weten dat er een kopieermachine een rol in speelde, ook bij Stop want zonder licht en muziek zou die voorstelling geen echte voorstelling zijn maar alleen maar dansen.

Sarah Kettels: Omdat door de muziek de dans afgemaakt wordt. Het geeft ook een goede sfeer in de zaal. Het lichteffect is om een beeld te krijgen van bijvoorbeeld een kopieermachine of van een dansvloer. Soms ook om de dans beter te kunnen begrijpen.

Kyle Hermus: De lichteffecten en muziek zijn belangrijk omdat ze een geheel vormen en het is zo ook aangenaam om naar te kijken en te luisteren.

 

5.Geef je eigen mening en punten op 10.

 

Robbe Dheuninck: Het eerste stuk vond ik een beetje saai omdat er heel trage muziek in zat en de actrices bewogen een beetje raar en dat vond ik een beetje dom. Voor het eerste stuk geef ik een 7,5/10 omdat de actrices toch nog lenig moeten zijn. In het tweede stuk zat veel meer ritme en wildere dans. Voor dit stuk geef ik 8,5/10.

Caro Vantroyen:  Copy: Ik geef voor copy een 8/10 omdat ik er niet zoveel van begreep. Maar ik vond het wel leuk met die doeken.

Stop:  ik geef voor stop een 10/10 omdat ik het echt super hip vond met die muziek en die beweging. Ik denk dat ze in dit stuk ruzie aan het maken waren. Als ik  tussen copy en stop moest kiezen kies is stop. Voor mij heeft stop 35 minuten mogen duren en Copy 16.

Jelle Lemaire: Ik vond deze twee voorstelling heel tof toen ik te weten kreeg over wat het ging maar er was ook toffe maar luide muziek waar ik een beetje hoofdpijn van kreeg. Voor Copy That geef ik een 7/10 omdat er niet zoveel spanning in zat. Voor Stop geef ik een 9/10 omdat het wel een leuke voorstelling was met de effecten.

Sarah Kettels: Copy that: Het was een zeer ingewikkelde dans. Ik snapte er niet veel van en de muziek was ook niet zo goed, vond ik zelf. Ik geef een 7/10 omdat het een mooie dans was maar het was moeilijk te begrijpen.

Stop: Was een korte maar mooie dansvoorstelling! Het was ook wel een beetje ingewikkeld maar de muziek was wel super. Ik geef een 9/10 omdat het een korte maar krachtige dans was.

Kyle Hermus: Het was een leuke namiddag. Mijn punten voor COPY THAT: 7 / 10; mijn punten voor STOP: 8 / 10

 

 

P.S.: De muziek die gebruikt werd in ‘Stop’ is Eskimo van Damien Rice. Bekijk het YouTube-filmpje hierboven!

 

 

                                                                                                                  12 februari 2009

Dit bericht werd geplaatst in Basisschool de Vierboete Nieuwpoort. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s