Weekjournaal 14: Microkrediet!

 

 

Weekjournaal 14: Microkrediet.

 

Update:

·        In Nederland is de CITO toets gedaan. Om het wat leuker te maken mochten de leerlingen hun pantoffels aan hebben en kauwgom en snoep eten tijdens het afnemen van de toetsen .

·        In Japan houden mensen met een klein rubberen bootje een grote boot tegen. De mensen in de grote boot willen walvissen vangen. Ze zeggen dat ze de walvissen gebruiken om producten uit te testen. Maar dat geloven ze niet want in Japan wordt er walvis gegeten.

·        Sneeuw in de wereld. In sommige delen van Amerika is er geen stroom meer. In Europa was er hevige sneeuw. In Frankrijk konden de vliegtuigen niet opstijgen. In Engeland hoefden de kinderen niet naar school omdat er twintig cm sneeuw lag. Hier in België gebeurden er veel ongelukken.

·        In Nederland werden een aantal kinderen van de stoep gehaald om mee te doen aan een modeshow met echte mannequins.

 

The Facts: armoede

Er is héél veel armoede in de wereld. Als je in armoede leeft, heb je minder dan één euro per dag inkomen. Je hebt geen werk en dus bijna geen geld. Als je een vast inkomen hebt, kun je via de bank geld lenen. Als je geen geld hebt, moet je waardevolle stukken in leveren zoals een huis of een auto. In arme landen kun je bij de bank microkrediet aanvragen. Een kleine lening dus. Bijvoorbeeld: Voor €75 kun je een kalf te kopen. Je betaalt dan elke week 2euro terug aan de bank. Microkrediet werkt over de hele wereld.

Mr. Right: Filmpjes maken.

Mr. Right had het over filmpjes maken. Op youtube kan je een account aanmaken en dan je eigen filmpje aanmaken. Je kan het dan op je eigen site zetten. Je kan ook een videoboodschap inspreken.

 

Report: Spelletjes op het internet

Spelletjes op internet of online games zonder leeftijdgrens! Sommige spelletjes zijn zo eng dat je er bang van kan worden. Je denkt dat het realiteit is (net echt)!  Soms gaan kinderen zich  ernaar gedragen. Online games kunnen ook te geweldig zijn. Je wordt angstig en schrikt en kan er niet van  slapen. Online games kunnen ook te grof zijn. Er moet dus een leeftijdgrens zijn, zeggen vele kinderen. Ouders moeten ook controle waar hun kinderen op internet mee bezig zijn.

 

Stelling: Het is goed om een leeftijdgrens te zetten bij online spelletjes?

Nee, ik vind van niet. Als er dan eens een leuk spel is waar er misschien wel wat geweld in zit maar toch leuk is, mag je het dan niet spelen. Een lijftijdgrens vind ik dus niet echt nodig.

 

Eigen mening:

Ik vond het een zeer tof weekjournaal omdat ik niks wist van het microkrediet. Ik vond het ook moedig dat die mensen de walvissen beschermen!

 

                                           Caro Vantroyen                                               

Dit bericht werd geplaatst in Basisschool de Vierboete Nieuwpoort. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s