Weekjournaal 12: Obama is de nieuwe president van de USA.

 

 

Weekjournaal 12: Obama is de nieuwe president van de USA.

1.Update:

* De drie weken lange oorlog tussen Israël en Hamas is eindelijk voorbij. De Palestijnen zijn alles kwijt, vele huizen zijn verwoest. Er is nu een grote voedselnood.

* In de Europese landen zullen ze voortaan geen kou meer leiden. De kraan tussen Oekraïne en Rusland is eindelijk terug opengedraaid.

* Zes jaar gelden heeft Amerika een aanval gepleegd op Irak. Toen vond Nederland het een goede aanslag. Maar onlangs zijn er papieren gevonden waarin staat dat Nederland de aanslag eigenlijk helemaal niet goed vond.

 

2.Special Update:

In legoland in Californië  hebben ze wel iets heel historisch gebouwd.  Ze hebben namelijk de hele eedaflegging van de president van Amerika nagebouwd in legoblokken.

 

3.The facts:

Amerika heeft er een wel heel speciale president bij en dat voor vier jaar lang. Barak Obama heet de nieuwe president. Hij is zo speciaal omdat hij de eerste zwarte president is. De eedaflegging is een afspraak die iedere president van Amerika moet afleggen. Hiermeebeloven ze alle problemen in de wereld op te lossen. Vroeger hadden de zwarte mensen het niet zo goed in Amerika want vroeger hadden de zwarte geen rechten. De blanken haalden vroeger de zwarten vanuit Afrika naar hun land. Ze werden verkocht als slaven.

Obama heeft beloofd om de problemen die er nu zijn in vier jaar tijd op te lossen. Hij en zijn familie hebben het nu wel erg goed. Ze mogen intrekken in het witte huis. Daar zijn  132 kamers. Er is ook  een  cinema, een bowlingbaan, een zwembad en zelfs een groot tennisveld.

 

4.Mr.Right:

Hier zie je hoe goeie muziek is ontstaan. Als eerste begon de radio met platen te draaien. Toen kwam de muziek op tv. Als derde kwam Mtv . Ten vierde kwamen de videoclips. Als laatste muziekconcerten worden georganiseerd voor het goede doel.

 

5.Report:

De werelderfgoedlijst  is een lijst met de mooiste plekjes ter wereld. Het is een lijst met plaatsen in de wereld die voor altijd behouden moeten worden. Hoe beter je je plekje onderhoudt, hoe meer kans er is dat je op die werelderfgoedlijst komt. Eens op de lijst krijg je subsidies om het te onderhouden en trek je ook veel meer bezoekers.

 

6.Stelling: Barak Obama gaat het waar maken in de komende vier jaar? Neen, Maar  ik weet het niet echt. Niemand anders kan het, waarom zou hij dat dan wel kunnen?

 

7.Eigen Mening: Ik vond het een  eigenlijk niet zo’n leuk weekjournaal. Ik vond dat het een beetje te veel over Barak Obama ging.

 

Kimberley Volckaert 25 januari 2009

Dit bericht werd geplaatst in Basisschool de Vierboete Nieuwpoort. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s