Weekjournaal 7: Roken is …. !

Caro Vantroyen                                  29/11/08                                                               nr. 19        

 

 

  Weekjournaal 7: Roken is …. !

 

Update:

  • Er zijn aanslagen gebeurd in Mumbai, dat is in India. Er zijn al maar dan 125 doden. Er zijn ook al meer dan 300 gewonden. De terroristen schieten waar de meeste buitenlanders zitten.
  • Sneeuw in het land! Door de hevige sneeuwval zondag zijn er veel ongelukken gebeurd. Duitsland en in Finland hadden het meeste last ervan. Het is ook iets raars gebeurd. In Australië is het nu zomer maar… Het heeft er ook gesneeuwd!?
  • In Bangkok zijn twee vliegvelden in staking. Hun president is als hun vroegere een corrupte president. De toeristen die nu terug naar huis moeten zitten vast en moeten op de vliegvelden blijven slapen.
  • Er is iets nieuw uitgevonden tegen winkeldiefstal. Het is een douche met een soort product in. Als een dief iets steelt, dan laat de douche iets los. Je kan het dan achter drie dagen nog zien met een speciaal lampje.
  • Er is een weer een ziekenhuis opengegaan in Nederland voor kinderen die te dik zijn. In België is er een school in De Haan voor kinderen die te dik zijn.

 

Special Update:

Het WK streetdance is afgelopen. Mensen over de hele wereld doen er aan mee. Er is een nieuwe robot uitgevonden om wedstrijden te doen.

 

The facts:

 Roken in de Horeca is verboden! Je kan er longkanker van krijgen en dat is niet goed! Vroeger maakten ze aangename reclame over tabak, dat is nu verboden.  Onder de 16 jaar mag je vanaf 2006 ook al niet meer sigaretten kopen in de winkel.

 

Mr. Right: Pesten !

Denk aan de sfeer in je klas. Het is niet leuk als iemand gepest wordt.

Denk eraan: je bent niet cool als je pest!

Report: schaatsen

Tip 1: kledij: je moet een goed strak pak aan hebben. Tip 2: de klapschaats: de klapschaats is een gemakkelijke schaats.  Vanaf dat je je voet van het ijs afzet, blijft je schaats op het ijs. 3de Tip: juiste voeding. Je moet geen vettige dingen eten. Tip 4: Goed bewegen.

 

Stelling: Het is goed dat je niet meer mag roken in de horeca? Ja, want voor iemand die niet rookt is het lastig en het is ook niet goed dat je die rook in je lichaam krijgt.

 

Eigen mening:

Ik vond het een leerzame uitzending want ik vind dat ze groot gelijk hebben met het roken in de horeca. Ik vond het streetdance ook super tof omdat het leuke bewegingen zijn. Ik vond het ook heel erg met de mensen in Mumbai.

 

Dit bericht werd geplaatst in Basisschool de Vierboete Nieuwpoort. Bookmark de permalink .

1 Response to Weekjournaal 7: Roken is …. !

  1. Jesmien schreef:

    hey ik wou even zeggen dat ge een heeel intressante en mooie space hebt xxjesmien17

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s