Draaidag 5

‘Ik vond deze dag de beste van alle filmdagen tot nu toe. We kregen een ijsje, ik heb zelf mogen filmen en we zijn met de fiets geweest.’                             Jelle Lemaire

 

Draaidag 5: 29 september 2008

 

’s Morgens

 

Lobke Haesevoets: Maandagochtend hebben we het eerste deel  van onze film ingeblikt. We moesten onze zelfgemaakte krant pakken waar op stond: MISSING Jan Fabre!

Jorne Bendels: Opeens stond de brandweer met de ladderwagen voor onze klas. Meneer ging naar boven tot op zo’n tien meter hoogte. Toen begon hij te filmen. Ik moest met het pakket komen aanlopen en langs de zijdeur van de school naar binnen gaan.

Ryan Adam : We hebben vorige week een krant gemaakt. Die krant hebben we nu gebruikt voor in de film. We moesten dus zogezegd in die krant lezen. Maar ineens klopte er iemand op de deur.

Jorne Bendels: Hannes deed de deur open. Ik moest zeggen dat het voor de heks Jeanne Panne was.

 

s Namiddags

 

Lobke Haesevoets: Eindelijk was het zover we gingen met onze fiets naar Nieuwpoort-Bad om daar te filmen dat Jan Fabre terug op zijn schilpad kruipt.

Kyle Hermus: Het was ideaal weer om te fietsen. Langs de Kaai naar de Havengeul, om zo via de Promenade richting Zeedijk te rijden.

Kimberley Volckaert:.Dat was wel redelijk ver maar het viel best nog wel mee.

Ryan Adam : Hannes en ik reden de eerste.

Hannes Hardy: Onderweg  was mijn pet al van mijn hoofd gewaaid. We wisten daardoor dat er veel wind stond. We kwamen toe en gingen naar ‘Searching for Utopia’ van Jan Fabre. Daar was de laatste opdracht. Die zat niet in een doos maar Jorne (Jan Fabre) gaf het blad met de opdracht aan Sarah  (de heks: Jeanne Panne).

Lobke Haesevoets:. Jan Fabre zegt tegen Jeanne Panne: Straks pas de brief openen.

Kyle Hermus: Als we alle puzzelstukken tezamen legden, kregen we een woord te zien. Dit woord was: NIEUWPOORT.

Ryan Adam : Maar toen! Toen kwam Jan Fabre  tevoorschijn. Iedereen zag hem voor de eerste keer in levende lijven. Hij gaf ons allemaal een hand.

Hannes Hardy: Jorne (=Jan Fabre) kroop weer op zijn schildpad.

Robbe Dheuninck: Aan het midden ging hij eraf maar wij moesten doen alsof hij er echt opkroop!

Kyle Hermus: Plots een flits en …

Matthew Cogge: Jan Fabre veranderde weer in goud. Iedereen viel achterover en Sarah was geen Jeanne Panne meer.

Kyle Hermus: Alles werd door onze cameraman gefilmd. We moesten deze opname opnieuw doen omdat we de Chinese vlag vergeten waren.

Vantroyen Caro :  Kimberley moest van meneer de Chinese vlag op Jan Fabre zijn hoofd leggen. De mensen die een foto wilden nemen, konden niet en vroegen zich af wat we aan het doen waren

Annelies Hart: De mensen rondom de schildpad keken nogal raar want op een blaadje bij de schildpad stond uitdrukkelijk: “Niet op de schildpad klimmen! Boete €60.”

Hannes Hardy: Een vrouw zei  dat je wel niet op dat standbeeld mocht lopen. Wij zeiden dat wij toestemming hadden van de stad Nieuwpoort. Ze vroeg daarna waarom we een Turkse vlag aan zijn hoofd deden maar wij negeerden haar.

Annelies Hart: Na de onthulling van Jan Fabre die terug op zijn schildpad zat, mochten we de brief openen. Even waren we ontgoocheld want het papier was gewoon blanco.

Laurens Depotter: We hadden dan nog één verrassing te goed. Ik vond het wel superspannend.

Annelies Hart: Tot meneer Philip vertelde dat we allemaal een gratis ijsje bij st. Catherine kregen. Hoeveel decibels we dan geproduceerd hebben, wil ik zelf niet weten.

Jelle Lemaire: We mochten kiezen welke smaak en we mochten twee ballen kiezen. Ik heb twee keer citroen genomen.

Kimberley Volckaert: Ik nam de smaken aardbei en chocolade. Wat een lekker ijsje, mmm!

Simon Decock: Het ijsje was overheerlijk.

 

Conclusie:

 

Matthew Cogge: Ik vond het een zeer leuke dag en zou alle filmdagen over willen doen. Het leukste vond ik dat we de puzzel maakte en dat Jan Fabre daardoor terug op zijn schildpad kon gaan zitten.

Gianni Cifelli : Het was zeer tof dat we ons met de fiets mochten verplaatsen. Het is veel leuker om met de hele klas te fietsen in plaats van met de bus te gaan.

Vantroyen Caro :  Ik vond het een zeer geslaagde dag. Ik vond het ook mega cool dat we een gratis ijsje kregen. Het opnemen langs de zeedijk was ook plezant. In het terug keren was het nog geestiger want Kimberley en ik mochten dan op kop rijden.

Hannes Hardy: Ik vond het vannamiddag zeker leuk! We mochten een ijsje eten en we deden een ritje met de fiets!

Kyle Hermus: Ik vond het weer een toffe namiddag met als hoogtepunt: het lekkere ijsje.

Tatiana De Hert: Je krijgt niet elke dag een gratis ijsje!

Brittny dupon: Simon zijn ketting is er drie keer afgevallen en Matthew heeft tegen een oude meneer gefietst die in een rolstoel zat. Die oude meneer was heel erg boos op hem. Ik vond het heel erg leuk om met de fiets te rijden. Zo leren we de verkeersregels. We hebben ook veel gelachen.

Jelle Lemaire: Ik vond deze dag de beste van alle filmdagen tot nu toe. We kregen een ijsje, ik heb zelf mogen filmen en we zijn met de fiets geweest.

Bjarne Smagghe: Ik had nooit gedacht dat de verassing een ijsje zou zijn!

Sarah Kettels: Het was leuk dat ik de heks mocht zijn. Het is heel jammeer dat het nu gedaan is met opnemen. Allee bijna toch.

Annelies Hart: Ik vond het een supertoffe namiddag. Ik had niet verwacht dat iedereen zomaar een ijsje ging krijgen. Vrijdag a.s. zijn het al onze laatste opnames en dat is heel spijtig want het maken van ons filmpje was ontzettend leuk.

 

                                                                      GO de Vierboete 6hs 3 oktober 2008

Dit bericht werd geplaatst in Basisschool de Vierboete Nieuwpoort. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s