Promotiefilm Nieuwpoort: Draaidag 3

Wij interviewden een man van 75 jaar. Na het gesprek had hij Bert zijn pen bijna mee. Iedereen moest erom lachen.’    Simon  Decock

 

Draaidag 3: 22 september 2008

 

Hannes Hardy: Jorne had vandaag zijn bril en gel vergeten. Een goed begin? Niet echt dus!

Lobke Haesevoets: Maandag 22 september zijn wij naar de kaai geweest om te filmen. Daar hebben we interviews  afgenomen van mensen die we tegenkwamen. Ik moest ook de vlaggen vast houden. Best leuk.

Caro Vantroyen:  We waren in zeven groepen verdeeld. Iedere groep kreeg drie blaadjes om drie verschillende personen te interviewen.

Hannes Hardy: De vragen waren: Ben je inwoner of toerist? – Aan welke twee dingen denk je als je Nieuwpoort hoort? Wat vind je van de nieuwe kaai?

Brittny Dupon: Laurens, Sissi en ik vormden een groepje. We moesten drie mensen vragen stellen over Nieuwpoort en de kaai. Ze vertelden dat Nieuwpoort een mooie stad is en dat de kaai mooi geworden is. Daarna mochten de mensen een boekje of een foldertje over Nieuwpoort kiezen dat we de vorige keer op het stadhuis gekregen hadden.

Tatiana De Hert: We zijn zelfs een paar Franse toeristen tegen gekomen. Dat ging natuurlijk niet om mee te praten.

Caro Vantroyen:  De mensen die we interviewden waren heel erg vriendelijk. De mensen vroegen in welke school we zaten. Ze zeiden dat het een mooie opdracht was en dat we een goeie klas waren!

Sarah Kettels: Het was heel leuk dat we die mensen mochten interviewen en met hun op de foto staan. De mevrouw die wij hebben geïnterviewd was jarig dus hebben we voor haar gezongen. Dat vond ik wel grappig.

Simon  Decock: Wij interviewden een man van 75 jaar. Na het gesprek had hij Bert zijn pen bijna mee. Iedereen moest erom lachen.

Kyle Hermus: We zagen een man wandelen en vroegen hem of we een interview mochten afnemen. De man zei ons dat het geen probleem was. Die meneer noemde Roel en hij vroeg ons waarover het ging.

 

De Burgemeester

 

Brittny Dupon: De burgemeester was ook op de Kaai aanwezig. Hij heeft ook een foldertje gekregen van ons van zijn eigen stad. Hij was blij om ons te zien en te horen dat wij een film maakten  over zijn eigen Nieuwpoort.

Sarah Kettels: De burgemeester was heel lief tegen ons.

Bjarne Smagghe: Ik mocht  de burgemeester van Nieuwpoort ondervragen. Dat was leuk. Het was de eerste keer dat ik  met hem heb gepraat.

Jorne Bendels: Aan de kaai kwamen sommige Jan Fabre  (gespeeld door mij) tegen.  Ik moest in een sigarenwinkeltje gaan staan  en kijken naar de kaartjes. Dat werd geflmd.

Robbe Dheuninck: Jorne moest dan terug Jan Faber spelen. Maar we moesten niet doen alsof we hem zagen. In de school moesten we van de interviews zinnen maken. We zeiden ook hoeveel toeristen en hoeveel inwoners er waren en meneer Philip schreef dat allemaal op het bord.

 

Conclusie:

 

Caro Vantroyen:  Ik vond het echt een mega leuke coole dag! De mensen waren heel erg tevreden over Nieuwpoort. Ik vond het filmen vandaag zeer goed verlopen. Het was tof om de mensen te interviewen die je eigenlijk niet kende. Ik was ook zeer blij dat de mensen zeer mooie commentaar gaven over Nieuwpoort!

Annelies Hart: Ik vond het een zeer geslaagde derde draaidag omdat mensen interviewen heel tof is. Vooral als je iets oudere mensen hebt. Dan kunnen ze veel over het bepaalde thema of vraag vertellen. Ik verheug me al erg op de volgende verrassing.

 

Kimberley Volckaert: Ik vond het heel erg tof. Zeker omdat we aan de praat konden gaan  met een heleboel mensen. Ik vond dat heel erg gezellig.

Jelle Lemaire: Ik vond deze dag tof omdat  ik bijna nog nooit iemand geïnterviewd heb. Die twee mensen die we vragen stelden, waren supervriendelijk.

Kyle Hermus: Ik vond het weer een toffe namiddag. Het was wel leuk om mensen te interviewen. Ik had dat nog nooit gedaan.

 

                                                                                                                                                                        GO de Vierboete 6hs 24 september 2008

Dit bericht werd geplaatst in Basisschool de Vierboete Nieuwpoort. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s