Schooltoneel: Springbillies ’05

Marie Vermote:  Op donderdag 19 oktober 2006 zijn we met de klas naar het toneelstuk Springbillies’05 in het Casino van Koksijde geweest. In het toneelstuk werden er allerlei Afrikaanse verhalen verteld. Op het decor stonden allemaal houten wijnkisten met daarin  glazen bokalen. In iedere bokaal zat er een voorwerp waar telkens een verhaal aan vast zat.

 

Er was bijvoorbeeld het verhaal van de man en de ezel. Het ging zo:

 

Er was eens een man en hij wou een ezel hebben. Hij ging naar de markt en kocht er een witte ezel. De man was zo blij dat de man met de ezel samen in één bed sliepen. Op een dag kwam de buurman vragen of hij de man zijn ezel mocht lenen. De man zei neen. Een tijdje later ging de man naar zijn buurman en vroeg of hij zijn waterketel mocht lenen. De man zei dat zijn ezel zo’n dorst had. De buurman gaf de waterketel aan de man. Drie maanden later bracht de man de waterketel terug. Maar toen hij die terug gaf zat er een kleine waterketel in. De man zei: "Je waterketel heeft een kindje gekregen." De buurman geloofde het en nam de waterketel met het kleintje terug mee naar huis. Een tijdje later vroeg de man weer aan de buurman of hij zijn waterketel mocht lenen. Weer gaf de buurman zijn waterketel. Maar deze keer kreeg de buurman hem na een maand nog niet terug. Hij ging naar de man en vroeg naar zijn waterketel. De man zei dat zijn waterketel dood was. Dat geloofde de buurman niet en hij stapte boos naar de rechter. De rechter gaf de man met de ezel gelijk want alles wat kindjes kan maken, kan ook doodgaan.

Er was ook een man die instrumenten bespeelde. Op het einde maakte de actrice springbillies (= popcorn).  Op het laatste kreeg iedereen een zakje springbillies.

De schilpad vond ik het leukste dier,met de kan water die hij aan iedereen liet voelen..Er stonden houten bakken en ze zaten vol met glazen bokalen. Zo moesten ze niet alles halen achter het gordijn. Sommige geluiden konden ze niet zeggen maar met de instrumenten konden ze dat wel.

 

Jody Deschepper:  Ik vond het toneel  leuk door de  muziek en de  springbillies in de pot die  waren ontploft in popcorn.

 

Femke Haesevoets:  Het was mooie muziek.

 

Xafia Faillie: De muzikant kon mooi zingen. Het liedje met die koffie vond ik het best. Het toneel was zeer, zeer, zeer, zeer goed!

 

Daytona  Geneyn: Het grappigst vond ik toen hij de dieren nadeed!

 

Aurelie  De Groote: ik vond de voorstelling leerzaam omdat ik niet wist dat je verhalen op sterk water kon zetten.

.

Jessy Ryckewaert:  Die koffie begon plots te dampen! De maan vond ik ook mooi. Grappig met de snoepjes, goed gespeeld. Ik heb veel gelachen!

 

Bjorn Deprez: Ik vond het toneel  goed maar het kon beter. Het was teveel vertellen en te weinig zingen.

 

Dylan Hosten: Heel goed uitgevonden! Proficiat.

 

Len Beschuyt: De muziek deed veel, zonder de muziek zou het niet mooi zijn geweest. De muzikant was goed want als de actrice iets deed klonk net op hetzelfde moment een mooi muziekje. De actrice en de muzikant hebben het toneelstuk goed gespeeld. Vooral dat liedje met de koffie. Ik had niet gedacht dat  ze er een muziekje gingen bij doen!

 

Chelsea Vanden Amele:, Als het spannend was ging de muziek  heel snel! De djembe, de tamtam en een soort gitaartje, vond ik het mooist om te horen.

 

Lovely ’t Jaeckx: Het konijn was het slimste dier. Hij heeft de olifant en het luipaard voor de zot gehouden!

 

Sharon Van Nuffel: Er waren veel potjes met allemaal leuke dingen erin!

 

Louise Cappelle: Ik vond de voorstelling zeer mooi en ook zeer grappig. Ik zou het zeker aanraden om te gaan kijken!

Dit bericht werd geplaatst in Basisschool de Vierboete Nieuwpoort. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s