Nieuw WO-project: Dierenbescherming of – bedreiging?

Sinds gisteren hebben we stagiair Tamara in onze klas. Zij komt ons gedurende twee weken les geven. Ons nieuw WO-project voor de komende weken is : ‘Dierenbescherming of – bedreiging? We hebben gisteren gezien dat er heel veel dieren met uitsterven worden bedreigd. We begonnen het project met een spel over dierenbeschermers en jagers. De jagers hadden veel  meer ogen op hun dobbelsteen dan de dierenbeschermers. Zo is het in het echte leven ook. Als we zo blijven doordoen verdwijnen er in 2020 tien diersoorten in één uur. Dat zijn 87600 soorten in een jaar en 8760000 diersoorten in één eeuw.

Vandaag is de schoolfotograaf gekomen. Sommigen moesten naar het kleuter om daar met hun broertjes of zusjes op de foto te staan. In de namiddag hebben we de klasfoto genomen.

Na godsdienst/zedenleer hebben we voortgedaan met ons project. Vandaag ging het over lucht-, water-en landvervuiling want veel dieren sterven hieraan. We moesten met lijnen de prenten van de bedreigde dieren met de informatie verbinden. 

Angelo Ghyllebert & Afshin Ganji

Dit bericht werd geplaatst in Basisschool de Vierboete Nieuwpoort. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s