Renée Bosman behaalde met ‘Een interview met professor Q. Ozon’ de zevende plaaats in de junior journalist wedstrijd 2OO6.

Reporter: Renée Bosman

Interview met professor Quinten Ozon

Ik had me onze aardige professor Quinten Ozon toch iets anders voorgesteld. Ik dacht dat hij ouder zou zijn maar hij was een erg aangenaam persoon om mee het praten.

  

ü      Wat is Uw naam? Mijn naam is professor Quinten Ozon.

ü      Wat heeft u allemaal uit gevonden? O, bestwel veel. De auto op waterstof, de vliegende auto, de raket die uit ons zonnestelsel kan vliegen en de huishoudrobot.

ü      Dat is inderdaad bestwel veel. Maar kunt u mij eens wat kort uitleg geven over al Uw uitvindingen? Natuurlijk wil ik dat. Mijn eerste uitvinding was de auto op waterstof. Ik ben op dit idee gekomen al vroeg als jonge jongen. Ik ging namelijk vroeger graag skelteren op de baan maar ik had altijd last van de uitlaatgassen van de auto’s. Als er een vrachtwagen langs kwam, werd ik bijna misselijk. Ik dacht dan: dit moet anders.

ü      Was dit de enige rede? Nee, mijn ouders kloegen steeds over te dure benzine- en dieselprijzen. Dit was ook de voornaamste rede van mijn onderzoek.

ü      Wat heeft u dan juist uitgevonden? Ik heb een motor ontwikkeld die enkel waterstof nodig heeft om te draaien.

ü      Werkt de vliegende auto ook om waterstof? Ja, de vliegende auto werkt ook op het zelfde principe. Alleen het model van de auto is anders. Hij heeft minivleugels om … mee te vliegen, natuurlijk. (lacht)

ü      Hoe komt het dat de raket uit onze zonnestelsel kan geraken? De raket heeft een snelheid van 150 000 000 000 km per seconde!

ü      Ik weet nog van vroeger uit het zesde leerjaar bij meester Philip dat het menselijke lichaam de snelheid van meer dan 8 km/sec niet kon verdragen.  Ja, dat klopt. Je meester had gelijk. Maar om de astronauten te beschermen heb ik een speciale cabine ontworpen. Die  beschermt hun tegen de immense druk.

ü      Professor, waarom heeft u de huishoudrobot uitgevonden? De huishoudrobot heb ik gemaakt omdat vrouwen te veel  kloegen dat ze nog al die zware huishoudklusjes moesten doen na hun werk. Ze vonden dat  mannen niet genoeg  meehielpen en dat ze heus wel wat hulp konden gebruiken. Natuurlijk is de huishoudrobot ook ontworpen voor alle vrijgezellen (mannen en vrouwen) zodat ze tijd over hebben om leuke dingen te doen. De robot neemt  het huishoudelijke werk volledig over!

ü      Ik moet zeggen, dit vind ik echt één van Uw meest geniale uitvindingen. Heeft u er zelf ook één? Maar natuurlijk juffrouwtje. Ik blijf steeds maar nieuwe dingen uitvinden. Daarom heb ik zelf ook geen tijd heb om schoon te maken.

ü      Bedankt voor het interview, professor. Geen dank, het was me een waar genoegen.

Dit bericht werd geplaatst in Basisschool de Vierboete Nieuwpoort. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s