Bezoek Tentoonstelling Vossenstreken De Panne

Melissa Ragaert: ’s Namidddags rond 13u30 vertrokken we met de schoolbus naar ‘de Nachtegaal’ in De Panne. Het eerste wat we gedaan hebben is met iedereen naar een film gekeken. De film ging over het leven van een vos. Dan begon een zoektocht door de vossententoonstelling. We moesten per twee werken. Ik was met Shirley. We moesten vragen oplossen en we hebben de antwoorden allemaal gevonden. Ik heb veel bijgeleerd over de vos. Ik weet bijvoorbeeld dat de hond familie is van de vos. Hoe de vos zijn geluid is als ze hun jongen roepen om te zeggen dat er eten is. Hun prooi is meestal een lekkere muis. De mannetjes vossen maken veel ruzie om een vrouwtje. Sommige baby vosjes overleven niet. Dat komt omdat ze sterven van de kou of van de honger. Maar één ding vraag ik me af: in die film hebben we achteraf de rekel niet meer bij de jongen gezien, hoe komt dat?   
Maxime Pareit: Dit uitstapje vond ik leuk en leerrijk. Het is prettig om iets bij te leren over  dieren waarover je nog niets weet.  
Renée Bosman: Ik vond de tentoonstelling zeer tof over de vos. Het leukste van de tentoonstelling was het speciaal kippenhok alleen jammer dat er geen kippen in zaten. Lorenzo Verlaecke: Ik heb geleerd dat vossen ‘s nachts paren en overdag vechten voor een vrouwtje. Ik vond het een leuke namiddag, alleen jammer dat de poort niet open stond om een wandeling te doen tussen de ezels.
Ward Geryl: Deze uitstap vond ik beter dan naar het museum van de duinenabdij omdat je hier geen gids had en omdat je hier alles ook kon testen.
Afshin Ganji: Vossen laten geurvlaggen na om hun territorium te tonen en de vrouwtjes doen dit om te tonen dat ze klaar zijn om te paren. De vos komt in ons land meer en meer voor. Vooral in de duinen. Je kan de vos bijna over de hele wereld vinden.
Kim Verslyppe: Er zijn 18 vossenvellen nodig om een bontjas te maken. Als je dan denkt hoeveel vrouwen een bontjas hebben, zijn er al veel vossen gestorven. Ik vond het een leuke namiddag. Ik vind de vos een mooi dier.
 
 
 
Dit bericht werd geplaatst in Basisschool de Vierboete Nieuwpoort. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s